h

Nieuws uit 2007

19 december 2007

SP-raadslid Hoppe stelt zetel ter beschikking

Vanavond heeft de SP-fractie uitgebreid gesproken over de situatie waarin het SP-raadslid Benjamin Hoppe verzeild is geraakt. Hoppe zei de situatie ernstig te betreuren en besloot zijn zetel ter beschikking te stellen.

Lees verder
18 december 2007

Kamer steunt voorstellen busvernieuwingen SP

Bericht van de Tweede-Kamerfractie van de SP • Staatssecretaris Huizinga (Verkeer) moet de projecten voor snelwegbussen en voor een landelijk netwerk voor snelle bussen gaan uitwerken. Een grote Kamermeerderheid steunde moties van SP-Kamerlid Emile Roemer die dit voorstelden. Roemer: "De Kamer dwingt de regering nu om ook innovatieve vormen van openbaar vervoer uit te werken."

Lees verder
17 december 2007

AD: Ruim tweehonderd klachten overbewoning

AD Rotterdams Dagblad • Tot en met oktober dit jaar zijn er in Schiedam 216 klachten binnen gekomen die hebben te maken met overbewoning. De klachten kwamen terecht bij gemeente, woningcorporatie Woonplus, stroomleverancier Eneco en de politie.

Lees verder
6 december 2007

MW: Non-alcoholzone straks risico voor bewoners met biertje

Maasstad Weekbladen • door Kor Kegel • SP: niet nodig dat het voor hele stad geldt • Goedwillende personen mogen niet het slachtoffer worden van willekeur. Als bewoners voor hun deur een biertje drinken, moet dat kunnen. Dan mogen ze er niet door de politie op gewezen worden, dat ze in een non-alcoholzone wonen. Dat zou veel te ver gaan, vindt Sinne Tolsma.

Lees verder
1 december 2007

RR: Burenraad Schiedam moet overlast voorkomen

Radio Rijnmond • Aan de Jan Evertsenstraat in Schiedam hebben bewoners al acht Huisman Itrec op de kaartjaar lang last van de buurman: het hijskraanbedrijf Huisman Itrec. Niet zozeer van de kranen, maar wel van de spuiterij waar de dingen een kleurtje krijgen. Inmiddels staat iedereen recht tegenover elkaar en vertrouwt niemand elkaar meer.

Lees verder
29 november 2007

RS: SP stelt vragen over non-alcoholzone

Radio Schiedam • De SP heeft vragen aan het Schiedamse college gesteld over het besluit om de hele stad aan te merken als non-alcoholzone. Volgens de fractie van de SP hoeven problemen in de stad niet alleen maar met onderdrukkende maatregelen opgelost te worden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier