h

RR: Burenraad Schiedam moet overlast voorkomen

1 december 2007

RR: Burenraad Schiedam moet overlast voorkomen

Radio Rijnmond • Aan de Jan Evertsenstraat in Schiedam hebben bewoners al acht Huisman Itrec op de kaartjaar lang last van de buurman: het hijskraanbedrijf Huisman Itrec. Niet zozeer van de kranen, maar wel van de spuiterij waar de dingen een kleurtje krijgen. Inmiddels staat iedereen recht tegenover elkaar en vertrouwt niemand elkaar meer.

De Schiedamse GroenLinks-fractie vindt dat er een burenraad moet komen, net zoals bij Shell Pernis. Dat schijnt veel beter te werken.

De Schiedamse wethouder Yorick Haan meldt dat er inderdaad iets moet gebeuren en dat hij bezig is met een convenant met het bedrijf. Ook zegt hij al een tijdje bezig te zijn met het oprichten van een burenraad.

Volgens hem moeten alleen nog de laatste punten en komma's gezet worden. Hij verwacht dat de burenraad er in januari is.

U bent hier