h

ROOD

4 april 2006

Eerste Schiedamse vluchtalarm

Mink Lammertink/ROOD Schiedam • In navolging van steden als Arnhem, Leiden en Groningen klonk op maandag 3 april ook in Schiedam het eerste vluchtalarm. “En het is zeker niet voor de laatste keer,” volgens ROOD-woordvoeder Rilana Kuiters.

Lees verder
3 april 2006

RS: ROOD protesteert via vluchtalarm

Radio Schiedam • ROOD Schiedam, de jongerenafdeling van de SP, heeft maandag een actie gehouden. Onder de noemer vluchtalarm protesteerden zij tegen de bajesboten en het uitzetbeleid van minister Verdonk. De actie werd om 12.00 uur op het Stadserf gehouden tijdens de maandelijkse test van de sirenes. De jongeren willen van dit vluchtalarm een maandelijks terugkerende actie maken.

Lees verder
29 maart 2006

AD: ’Vluchtalarm’ bajesboten

AD Rotterdams Dagblad • Schiedamse SP-jongeren willen de bajesboten en het uitzetbeleid maandelijks met de actie ’vluchtalarm’ onder de aandacht brengen. Maandag is het eerste protest gepland.

Lees verder
3 februari 2006

ROOD in actie tegen wéér een nieuwe oorlog

ROOD/Benjamin Hoppe • Na weken en weken van politiek geneuzel was het nu eindelijk zover. De Kamer boog zich over de beslissing om 1200 militairen uit te zenden naar de omstreden en gevaarlijke provincie Uruzgan in Afghanistan. Het Platform Tegen de Nieuwe Oorlog organiseerde een demonstratie tegen de uitzending van onze jongens en meisjes, ROOD Schiedam was erbij.

Lees verder
15 december 2005

ROOD laat zich horen op jongerendebat SWS en Radar

ROOD / Mink Lammertink • Afgelopen vrijdag organiseerden het jongerenwerk van de Stichting Welzijn Schiedam en antidiscriminatiebureau RADAR een jongerendebat. In de Blauwe Brug in Schiedam Noord ging het er dan ook weer als vanouds aan toe. De jongeren waren fel en hadden er duidelijk zin in. Het waren dan ook pittige stellingen: "De politie doet haar werk goed" en "Drugs op straat moet kunnen".

Lees verder
7 november 2005

RS: Jongeren SP kraken gebouw Monopole

Radio Schiedam • Een aantal leden van ROOD, de jongerenafdeling van de SP, hebben het Monopole-gebouw aan de Hoogstraat gekraakt. Aanleiding voor de kraakactie zijn de plannen van de gemeente om het Monopole-gebouw aan FairPlay te verkopen. Het bedrijf zou het pand een casino-achtige bestemming willen geven.

Lees verder
5 november 2005

ADRD: Symbolische kraak Monopole

AD Rotterdams Dagblad • Het Monopole-gebouw aan de Hoogstraat is donderdagavond gekraakt door een groepje jongeren van ROOD. De jongerenafdeling van de SP wil met deze actie onder meer de onzekere toekomst van het Filmhuis en jeugdtheater De Teerstoof onder de aandacht brengen.

Lees verder
5 november 2005

Fair play?

ROOD/Mink Lammertink • Tot op heden kunnen het Filmhuis Schiedam en Jeugdtheater de Teerstoof hun zeer waardevolle activiteiten nog verrichten vanuit hun theater aan de Nieuwstraat 12. Dit pand, eigendom van de gemeente, is nu echter bestemd voor het vestigen van appartementen. Noodgedwongen moeten beide instellingen nu verhuizen naar een andere locatie. De keus viel al snel op het monumentale pand aan de Hoogstraat – met uitdrukkelijke steun van het college.

Lees verder
10 september 2005

Dit was Kabaal

Mink Lammertink • 3 september was het weer zover. Naar aanleiding van het succes van vorig jaar een grotere, leukere, en nieuwere editie van Kabaal. Door vele maanden voorbereiding goed van de grond gekomen. Officieel begon het festival om 12 uur, maar voor de Rood-leden, die vanuit verschillende steden in Nederland waren gekomen, werd het toch wel iets vroeger. Geeft niets, broek aan, koffie binnen en gaan met die banaan. Om 12 uur begon de eerste band, Orchestra of Harmonic Disturbance, die de naam van het festival waarmaakte. Metal die je trommelvliezen deed trommelen, en dat wel op de vroege ochtend. In de loop van de dag begon het festivalterrein steeds voller te raken, maar wat wil je met lekker weer, kunst en muziek .
Toffe Haan zette een bizarre, maar uiterst geslaagde show neer, en er werd zelfs al een beetje gedanst. Een goed begin is het halve werk.

Lees verder
5 augustus 2005

RS: Kabaal in de Plantage

Radio Schiedam • Op 3 september zal tussen 12.00 en 24.00 uur voor de tweede keer Kabaal losbarsten in de Plantage. De afdeling Schiedam van de SP en ROOD Schiedam organiseren daar net als vorig jaar een gratis popfestival. De opzet is deze keer groter. Er is veel aandacht besteed aan de line-up op het hoofdpodium, maar er is ook nog een tweede podium. Daar zullen cabaretiers, dichters optreden en er is theater te zien. Verder tonen enkele kunstenaars hun kunnen en organiseert Thuis Op Straat activiteiten voor kinderen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier