h

Bestuur

Matthijs van Otterdijk, waarnemend voorzitter

Foto: SP
Matthijs van Otterdijk is een getogen Schiedammer, die na z'n studie informatica weer in Schiedam is komen wonen. Hij werkt als softwareontwikkelaar aan innovatieve opslagtechnieken.

Hij vindt het belangrijk dat we voorbij onze eigen landsgrenzen kijken. Om de ongelijkheid tussen arm en rijk aan te pakken is internationale solidariteit nodig, zowel binnen als buiten Europa. schiedam@sp.nl

Arthur van Hienen, organisatiesecretaris

Foto: SP
Na 43 jaar in Spijkenisse te hebben gewoond is Arthur nu ruim 2 jaar Schiedammer. Eerst een jaar in Oost en woont hij in de wijk Groenoord. Daarvoor al, was hij regelmatig (bij zijn vriendin Hilda van Holten) in Schiedam te vinden.

Naast zijn baan bij Prorail en zijn eigen internet promotiebedrijf is hij ook zeer actief als vrijwilliger in Schiedam. Hij ondersteunt vooral diverse organisaties, verenigingen en stichtingen met de social media. Daarnaast is Arthur met zijn bedrijf ook (actief) lid bij diverse Schiedamse Business clubs.

Na jarenlang meegekeken te hebben vanaf de publieke tribune en kennis gemaakt te hebben met veel Schiedammers, is Arthur begin 2017 lid geworden van de SP.

Niet omdat zijn vriendin al jaren lid is maar zoals hij zelf zegt: "De SP Schiedam is een solide, hechte en zeer warme club, waarin iedereen een warm hart heeft voor Schiedam en ELKE Schiedammer. Niet alleen opkomen voor de minima, ouderen en chronisch zieken, maar ook voor o.a. de hard werkende Schiedamse ondernemer. Harde werkers die dagelijks (met soms meerdere banen) de vaste lasten en de huishouding moeten bekostigen hebben ook steun nodig."

Naast organisatie secretaris was Arthur ook campagneleider voor de afgelopen raadsverkiezingen en beheert hij samen met het bestuur de website en social media van SP Schiedam

 

Penningmeester

Willem-Jan woont al jaren Schiedam. Is werkzaam als software engineer en is mede-eigenaar van een bedrijf in industriële meetelektronica.

"Ik kies voor de SP voor het samen werken aan een solidaire samenleving met een rechtvaardige welvaartsverdeling."

 

Ivana van der Donk – Urbánková

Tsjechische van geboorte, woont alweer z’n 30 jaar in Schiedam. Van huis uit geïnteresseerd in politiek, in 2006 lid geworden van de SP, de enige partij die voor gelijkwaardigheid, rechtwaardigheid en solidariteit staat.

Vindt dat we, Socialistische partij, ons moeten blijven verzetten en vechten tegen rechts geweld dat zich overal lijkt te verspreiden. Ivana is al enkele jaren vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk; zij is taalcoach voor statushouders die in Schiedam komen wonen.

 

Hilda van Holten

Voormalig thuiszorgmedewerkerster en gewezen kaderlid van de Abvakabo. Raadslid geweest van 2014 t-m 2018. Lang in de ziektewet gezeten en hierdoor volop ervaring opgedaan in de wereld van de zorg.

Ted van Reij

Foto: SP

Ted woont sinds kort in Schiedam en is vanaf het begin van zijn lidmaatschap aktief lid van de SP.

In april 2015 trad hij als organisatiesecretaris toe tot het bestuur.

U bent hier