h

ROOD laat zich horen op jongerendebat SWS en Radar

15 december 2005

ROOD laat zich horen op jongerendebat SWS en Radar

ROOD / Mink Lammertink • Afgelopen vrijdag organiseerden het jongerenwerk van de Stichting Welzijn Schiedam en antidiscriminatiebureau RADAR een jongerendebat. In de Blauwe Brug in Schiedam Noord ging het er dan ook weer als vanouds aan toe. De jongeren waren fel en hadden er duidelijk zin in. Het waren dan ook pittige stellingen: "De politie doet haar werk goed" en "Drugs op straat moet kunnen".

Jongeren van allerlei culturele achtergronden, gabbers, moslims, christenen, blanke kids en nette dames: alle soorten en maten waren uitgenodigd. Zij gingen vanaf het podium met elkaar in discussie.Een soort forum zeg maar. Waarop het publiek naderhand kon reageren.En er was veel publiek in de zaal. Bijna alle stoelen waren gevuld.

En ROOD die zich in het publiek had gemengd liet zich duidelijk horen. Zo reageert ROOD-lid Inan op een stelling over het gemeentelijke jongerenbeleid: “Het is toch van de gekke dat wij als jongeren van het kastje naar de muur worden gestuurd. Er is gewoon geen beleid. Mensen willen kinderen en kinderen worden groot. Zet daar dus op in. Je weet toch dat dit er zat aan te komen. Jongeren hangen niet omdat ze zich vervelen maar om zich te ontspannen en bij te praten met vrienden. Gun hen dan ook een eigen plek”.

"Jammer is wel dat de politie er zit. Niet dat zij ongewenst zijn, Natuurlijk niet. Ze voeren het beleid uit, maar ze maken het niet. Deze mensen doen gewoon hun werk. Het heeft daarom geen zin om met ze in discussie te gaan," aldus Inan.

Beter was geweest om met de politiek te praten maar die zullen wel niet durven. Er waren dan ook geen politici. Voor de verandering. Geen andere politieke jongerenorganisatie te bekennen. Geen JOVD, geen CDJA of jonge socialisten van de PVDA. Nee, alleen ROOD was weer met vlag en wimpel aanwezig en heeft nog gezellig nagekletst met de jongeren. En ze gemeld dat ze ROOD Schiedam in de gaten moeten houden want er staan grootse dingen te gebeuren.

Wel zijn er genoeg complimenten voor de organisatie. Iedereen liet elkaar uitpraten en luisterde ook echt oprecht. “Het is duidelijk dat het jongerenwerk discussie hoog in het vaandel heeft staan. Ook is het knap dat zij al die verschillende jongeren erbij hebben weten te betrekken. Dit belooft wat voor de toekomst,” zegt ROOD-voorzitter Benjamin Hoppe.

U bent hier