h

Onderwijs

14 oktober 2019

VOORLEZEN OP DAG VAN DUURZAAMHEID

Foto: SP

Donderdag 10-10-2019, in de kinderboekenweek, was het de Dag van de Duurzaamheid. In het kader daarvan lazen gemeenteraadsleden voor op basisscholen. SP gemeenteraadslid Theo Wijmans las de kleuters van Montessori Schiedam voor.

Lees verder
2 juli 2017

SP BIJDRAGE ZOMERNOTA 2018

De SP bedankt het college voor haar laatste zomernota. Aan de hand van het Kompas 2014-2018 zou men kunnen aflezen hoe succesvol dit college is.

Lees verder
28 november 2015

NIEUWBOUW SINGEL SCHOOL MOET ER KOMEN

Al jaren wordt er gesproken over nieuwbouw voor obs De Singel. Nadat er een besluit was genomen voor nieuwbouw ging het mis.

Lees verder
21 februari 2012

Studenten in nood

Drie studenten van de TU Delft vonden 2 jaar geleden een woning in Schiedam en dreigen nu uit hun huis gezet te worden.
Ambtenaren van de gemeente Schiedam kwamen de woning binnen onder het mom van brandveiligheid controle. Eenmaal binnen zeiden zij dat 3 studenten geen duurzaam gemeenschappelijk huishouden voerden en dat zij binnen 8 weken het huis moeten ontruimen.

Lees verder
3 maart 2006

Jan Marijnissen: Bindende afspraken scholen tegen apartheid

Gemeenten moeten bindende afspraken maken om de toenemende apartheid in het onderwijs tegen te gaan. Dat stelt Jan Marijnissen tijdens een werkbezoek aan een school in Schiedam. De SP-fractievoorzitter geeft vrijdag in Schiedam een voorzet: vijf voorbeelden van bindende afspraken die scholen met de gemeente moeten maken.

Lees verder
13 januari 2006

ADRD: ’Voorlichting over homo’s nu starten op basisscholen’

Algemeen Dagblad/RD • Raadslid Sinne Tolsma (SP) is verre van tevreden met de afwachtende houding van het Schiedamse college. Tolsma vroeg B en W naar Schiedamse cijfers over homo-intolerantie onder jongeren. Deze is in Rotterdam wederom verder gestegen, zo blijkt uit recent GGD-onderzoek.

Lees verder
12 januari 2006

ADRD: Zorgen over homo-aversie op scholen

Algemeen Dagblad/RD • Het Schiedamse SP-raadslid Sinne Tolsma maakt zich zorgen over de uit recent onderzoek gebleken groeiende aversie tegen homo’s op middelbare scholen in Rotterdam.

Lees verder
15 december 2005

Vrees voor overlast van tweede islamitische basisschool

Het Nieuwe Stadsblad/Marianne van Velzen

Lees verder
6 oktober 2005

RS: SP wil inzet lichtblauwe brigade bij oversteek

Radio Schiedam • Yorick Haan (SP) heeft aan wethouder Meijer en burgemeester Scheeres gevraagd de lichtblauwe brigade in te zetten om leerlingen van De Klinker en De Regenboog te helpen veilig over te steken.

Lees verder
6 oktober 2005

Lichtblauwe brigade inzetten voor veilige oversteek bij scholen

Na een ongeval heeft SP-fractievoorzitter Yorick Haan wethouder Meijer en burgemeester Scheeres gevraagd de lichtblauwe brigade in te zetten om leerlingen van de Klinker en de Regenboog te helpen veilig over te steken. De oversteek over de Scheepvaartweg, die veel leerlingen van deze scholen maken, is door werkzaamheden aan het tramspoor erg onoverzichtelijk.

Lees verder

Pagina's

U bent hier