h

Vrees voor overlast van tweede islamitische basisschool

15 december 2005

Vrees voor overlast van tweede islamitische basisschool

Het Nieuwe Stadsblad/Marianne van Velzen

El Furkan 2 op Wibautplein

De gemeente Schiedam heeft het plan opgevat om de tweede islamitische school te vestigen op het Wibautplein. Dat blijkt uit een gemeentelijk stuk dat op het laatste moment werd ingediend tijdens de raadsvergadering van afgelopen maandag.

Het gaat om de vestiging van een brede school en een islamitische school. Al enige tijd is de gemeente op zoek naar een geschikte locatie voor de tweede school van El Furkan, dat op de huidige locatie uit zijn jasje groeit. De leiding van El Furkan heeft zelf een voorkeur voor een locatie in de wijk Nieuwland.

Overlast
Yorick Haan (SP) is tegen de komst van een school op het Wibautplein. "Ik vind deze locatie ongeschikt. De enig plek waar kinderen kunnen spelen is op het Wibautplein zelf en dit zal ongetwijfeld leiden tot overlast voor omwonenden."
Wethouder Christine Daskalakis benadrukt dat de plannen zich slechts in een verkennende fase bevinden. "Dat er een islamitische school in Nieuwland komt staat vast," zegt de wethouder, "maar huisvesting van deze school op het Wibautplein is nog lang niet zeker."

Verkoop
Het pand waar het om gaat, Wibautplein 1 t/m 127, is niet in handen van de gemeente maar voor een deel eigendom van Woonplus en een deel is ondergebracht bij Nova Insula, een bv van George Toth. Het pand staat momenteel te koop.
De gemeente wil het pand verwerven via het zogenaamde voorkeursrecht, dat eigenaren verplicht het pand bij verkoop eerst aan de gemeente aan te bieden.

U bent hier