h

Nieuws uit 2008

23 december 2008

Eurlings loopt voor de muziek uit

Vandaag maakte Arcadis bekend in opdracht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat aan de slag te gaan met een ontwerp voor het tracé van de A4 Delft-Schiedam. De Tweede-Kamerfractie van de SP stelde onmiddellijk vragen. Kern van de vragen is waarom er al twee miljoen euro wordt uitgegeven voordat er een definitief besluit over de aanleg van de weg is.

Lees verder
19 december 2008

RS: Afscheid Eric van 't Zelfde

De Schiedamse gemeenteraad heeft donderdagavond afscheid genomen van Eric van 't Zelfde. Er waren lovende woorden en bloemen van burgemeester Verver voor het SP-raadslid. Van 't Zelfde maakt, mede door zijn drukke werkzaamheden, plaats voor Sinne Tolsma. Hij werd donderdag opnieuw beëdigd als raadslid. Tolsma vertrok afgelopen voorjaar maar was nu weer beschikbaar en gaf aan graag terug te keren in de gemeenteraad.

Lees verder
16 december 2008

TVRijnmond: Slapeloze nachten door piepende trams in Schiedam

tramTVRijnmond • Krijsend, snerpend en oorverdovend, zo omschrijven de bewoners van de Overschiesestraat en de Singel het geluid van de trams in hun Schiedamse wijk. De trampluslijnen op het traject Schiedam-Vlaardingen maken zo'n lawaai dat omwonenden geen oog meer dicht doen. De gemeente Schiedam erkent het probleem en wil dat aan het tramgeknars snel een einde komt.

Lees verder
6 december 2008

RS: Nieuwe buslijn 57 door Schiedam

Radio Schiedam • Vanaf maandag 14 december gaat de nieuwe buslijn 57 door Schiedam rijden. Op die dag gaat de nieuwe dienstregeling van de RET in.

Lees verder
26 november 2008

Tolsma terug in de raad

Sinne TolsmaEerder dit jaar moest SP-raadslid Sinne Tolsma tot grote spijt van zijn partijgenoten afscheid nemen van de gemeenteraad. Tolsma verplaatste zijn snoepwinkel van Schiedam naar Antwerpen en zag geen mogelijkheid om zijn raadslidmaatschap te combineren met zijn ondernemerschap. Nu de goedlopende winkel alleen nog op internet blijft voortbestaan, ziet Tolsma mogelijkheden om zich weer volop te storten op de Schiedamse politiek.

Lees verder
14 november 2008

RS: Boten op Schie welkom

Radio Schiedam • Wethouder Menno Siljee vindt het niet verkeerd wanneer er op de Schie langs de Overschiesestraat ligruimte komt voor historische boten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier