h

AD: Ruim tweehonderd klachten overbewoning

17 december 2007

AD: Ruim tweehonderd klachten overbewoning

AD Rotterdams Dagblad • Tot en met oktober dit jaar zijn er in Schiedam 216 klachten binnen gekomen die hebben te maken met overbewoning. De klachten kwamen terecht bij gemeente, woningcorporatie Woonplus, stroomleverancier Eneco en de politie.

De gemeente Schiedam is op de hoogte van 205 adressen van woningen die worden gebruikt als pension of voor kamerverhuur. De gemeente kan echter niet zeggen hoeveel personen zich in een situatie van overbewoning bevinden.

Bij overlast in panden die in het bezit zijn van Woonplus, wordt de huur opgezegd aangezien het om onderhuur gaat. Bij particuliere gebouwen stelt Bouw- en Woningtoezicht extra eisen zodat de pensions ‘gebruiksveilig’ worden.

De gemeente telt twee interventieteams. Een team bezoekt de overlastgevende panden naar aanleiding van de klachten. Het tweede team gaat op pad op basis van informatie van het CWI, Eneco en de gemeentelijke basisadministratie.

In januari start een proef van de gemeente in de wijk Oost om de overbewoning te lijf te gaan.

U bent hier