h

SP TEGEN PLAATSELIJK VUURWERKVERBOD

27 augustus 2020

SP TEGEN PLAATSELIJK VUURWERKVERBOD

Foto: SP

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 7-7-2020 werd het 16e Wijzigingsbesluit Algemene Plaatselijke Verordening Gemeente Schiedam 2013 behandeld. Dit houdt in een verbod op het afsteken van consumenten vuurwerk in de Gemeente Schiedam. De SP stemde hier tegen.

Een groot gedeelte van het consumenten vuurwerk is door de landelijke overheid al verboden. Dit vuurwerk zorgde voor 95% van alle slachtoffers. Nu mogen er alleen nog sierpotten worden afgestoken. De SP wilt eerst afwachten hoe deze landelijke maatregelen uitpakken. Bovendien wordt veel schade tijdens oud- en nieuw niet door vuurwerk maar door baldadige personen veroorzaakt, vaak onder invloed van het één en ander.

Ook ontstaat er een vreemde situatie vergelijkbaar met die van de coffeeshops. Het vuurwerk is legaal verkrijgbaar maar vervolgens mag je er niets mee doen. En dan hebben we het nog niet eens over gevaarlijker vuurwerk dat in alle ons omringende landen legaal gekocht kan worden.

Om de handelaren niet nog dieper in de financiële problemen te laten komen en om de tienduizend Schiedamse gezinnen die veel plezier aan dit vuurwerk beleven niet van hun oud- en nieuw te beroven stemde de SP tegen.

U bent hier