h

SP TEGEN OPT-IN SYSTEEM VOOR ONGEADRESSEERD RECLAMEDRUK

27 augustus 2020

SP TEGEN OPT-IN SYSTEEM VOOR ONGEADRESSEERD RECLAMEDRUK

Foto: SP

Tijdens de Gemeenteraadsvergadering van 7-7-2020 werd het raadsvoorstel Invoering opt-in systeem voor ongeadresseerd reclamedrukwerk behandeld. Dit houdt in dat de inwoners geen ongeadresseerd drukwerk waarvan meer dan 70% bestaat uit reclame in de brievenbus krijgen. Tenzij ze een JA-sticker op hun brievenbus plakken.

De SP stemde tegen dit voorstel omdat papier geen groot milieu probleem is. Het is makkelijk her te gebruiken en bovendien hebben veel scholen en verenigingen de inkomsten van oud papier hard nodig. Uit onderzoek zou blijken dat ongeveer eenderde van de reclame folders niet gelezen worden dus tweederde wel.

Er zijn veel mensen die de folders nodig hebben. Zij zoeken de aanbiedingen om zo rond te kunnen komen. De SP is bang dat het stigmatiserend werkt als mensen een JA-sticker op de brievenbus plakken en is bang voor ongewenste sociale druk.

U bent hier