h

NIET BEKNIBBELEN OP VRIJWILLIGERS

28 januari 2020

NIET BEKNIBBELEN OP VRIJWILLIGERS

Foto: SP

Naar aanleiding van plannen van het College van B&W om de vrijwilligerstoeslag van 250 euro per jaar af te schaffen ontving de SP veel reacties. Mensen zijn boos, teleurgesteld en bezorgd. Vrijwilligers zijn de smeerolie van onze samenleving dus dat geld ook voor Schiedam.

Vrijwilligers voeren zinvolle taken uit die anders zouden blijven liggen. Dat doen ze omdat ze het leuk en noodzakelijk vinden. Voor sommigen is het een prettig tijdverdrijf voor andere een mogelijkheid om uit de sleur of eenzaamheid te ontsnappen. Weer anderen doen het in de hoop om zo betaald werk te vinden. Het vrijwilligerswerk is er altijd geweest. Maar de laatste jaren zijn vrijwilligers nog harder nodig dan voorheen als gevolg van alle bezuinigingen. Veel vrijwilligers doen nu werk dat tot voor kort door betaalde krachten werd gedaan. Daarom vindt de SP het onacceptabel dat er nu, omdat er bezuinigd moet worden, geld weggehaald wordt bij vrijwilligers. Zonder deze vrijwilligers zouden de eerdere bezuinigingen niet mogelijk zijn geweest.

We ontvingen onderstaand bericht van zo’n vrijwilliger. John van Uden verwoordt hier wat we van veel mensen uit Schiedam vernamen.

"tot mijn verbazing cq, verbijstering lees ik vandaag dat de gemeente in al haar wijsheid van plan is om na de afschaffing van de proosje munten nu ook met de vrijwilligers toeslag van 250 eur. per kalenderjaar wil stoppen . het kost mijn 220 euro per jaar om op mijn werk adres te komen dus houd ik buiten een goed gevoel 30 euro over echter valt de toeslag weg. zou het mij dus 220 eur. gaan kosten om dit mooie werk te blijven doen helaas kan ik mij dat niet veroorloven aangezien ik van een bijstands uitkering rond moet zien te komen.
mvg. John van Uden
VRIJWILLIGER"

U bent hier