h

SP VINDT HERBESTRATING HOOGSTRAAT NIET NODIG

31 oktober 2019

SP VINDT HERBESTRATING HOOGSTRAAT NIET NODIG

Foto: SP

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 29-10-2019 werd het raadsvoorstel herinrichting Hoogstraat plus behandeld. Inmiddels was dit al het derde voorstel voor de herinrichting van de Hoogstraat wat het college naar de gemeenteraad stuurde. Net als bij de eerste twee versies had de SP hier ook moeite mee.

Bij het eerste voorstel werd de gemeenteraad nogal verrast door weer geld vrij te maken voor herinrichting van de Hoogstraat. Waarbij in het eerste voorstel ook nog sprake was van 450.000 euro die nog gezocht moest worden voor de ambitieuze groenaanpak en kunst op de Hoogstraat. Een belangrijk deel van de herinrichting heeft betrekking op de bestrating die er vanaf 1999 ligt. Deze bestrating is kwalitatief nog goed.

De SP vindt het belangrijk dat het centrum aantrekkelijk is voor bewoners, ondernemers, bezoekers en toeristen en heeft daarom steeds ingestemd met voorstellen om het centrum op te knappen. Het was nooit de bedoeling om onnodige werkzaamheden te verrichten. De laatste decennia is er heel veel geld in de Hoogstraat geïnvesteerd. Die is er flink op vooruit gegaan, veel panden zijn opgeknapt of staan op punt gerestaureerd te worden. Allemaal noodzakelijk.

Maar om nu de Hoogstraat opnieuw te herinrichten om het hele centrum een uniforme uitstraling te geven is verspilling van geld en moeite. Daarom stemde de SP tegen dit raadsvoorstel.

U bent hier