h

LAST VAN VLIEGVERKEER

6 juni 2019

LAST VAN VLIEGVERKEER

Foto: SP

Binnenkort wordt er door de minister een nieuw luchtvaart besluit genomen. Een onderdeel daarvan is de mogelijke uitbreiding van Rotterdam The Hague Aiport ook wel bekend als Luchthaven Zestienhoven. Gelukkig hebben de Gemeenteraad en het College van B&W van Schiedam al aangegeven tegen uitbreiding te zijn. Daar is de SP blij mee maar als het aan de SP ligt verdwijnt deze luchthaven die voor veel inwoners van onze stad overlast geeft.

Het is absurd dat er zo dicht bij bebouwing een vliegveld ligt. Er zijn steden waar de luchthaven 50 kilometer verderop ligt. De vliegtuigen zorgen voor geluidsoverlast en luchtvervuiling dat weer voor gezondheidsklachten zorgt. Regelmatig krijgen de SP hier van bewoners klachten over.

Onderstaande brief van Paul Dorsman is zo’n voorbeeld waarin het treffend wordt verwoord.

Beste, Theo,  

Wij wonen ongeveer 40 jaar in Schiedam -West, sinds eind 2018 vliegen de verkeersvliegtuigen van het transport bedrijf Rotterdam Airport vlak over en langs onze wijk en over Schiedam. Continu, achter elkaar. De lucht waarin wij leven verziekt met irritant geluid. 

Het woongenot is erg verslechtert. Door een gewoon bedrijf! Waarom staan wij dit toe ? Het is gewoon onacceptabel....dit moet stoppen!

Daarbij gebeurd het nu ook boven de Hoekse Waard en Oostvoorne waar wij graag voor onze rust heen gingen.

Ik begrijp echt niet hoe dat kan, onze wijk in een hectische omgeving met veel bedrijven en snelwegen, nu extra belast met constante geluidsbelasting van turbine motoren in de lucht. Onze lucht!

We moeten dat niet accepteren. Waarom gebeurd dit ??

Met vriendelijke groet, Paul Dorsman

U bent hier