h

GEEN STEUN SP VOOR VOORBEREIDINGSBUDGET GASVRIJ MAKEN GROENOORD

21 maart 2019

GEEN STEUN SP VOOR VOORBEREIDINGSBUDGET GASVRIJ MAKEN GROENOORD

Foto: SP

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 15-3-2019 stond op de agenda het Raadsvoorstel Nieuwe Energie voor Groenoord. Ook de SP streeft naar het uitbannen van fossiele brandstof. De wijk Groenoord is de eerste wijk van Schiedam die aardgasvrij moet worden.

Echter daar ging het raadsvoorstel nog niet over. Het voorstel vroeg de gemeenteraad om een voorbereidingsbudget van 305.000 euro beschikbaar te stellen waarvan 50.000 euro uit de reserve economisch ontwikkelingsfonds en 255.000 euro uit de algemene reserve. De SP begrijpt dat er een voorbereidingsbudget nodig is maar vindt dit wel een erg hoog bedrag. Daar komen nog bijdragen van Woonplus en de Provincie Zuid Holland bij waardoor dit bedrag uitkomt op 485.000 euro.

Na discussies tijdens de commissie- en gemeenteraadsvergadering kon het college niet onderbouwen waar dit bedrag voor nodig was. We moeten tot mei wachten was steeds de mantra van het college. Daarom stemde de SP tegen dit raadsvoorstel.

U bent hier