h

Uitkering na de feestdagen betalen is asociaal besluit

9 november 2018

Uitkering na de feestdagen betalen is asociaal besluit

De SP-fractie heeft meerdere signalen gekregen dat Stroomopwaarts voornemens is om de uitkering pas na de kerstdagen uit te betalen, namelijk 27 december. De SP-fractie vindt dit een asociaal besluit en roept het college op om ervoor te zorgen dat de mensen voor de feestdagen uitbetaalt worden.

SP-commissielid Ivana van der Donk: "Het is toch asociaal om de mensen pas net na de kerst hun geld uit te betalen. In elk bedrijf krijgen mensen altijd voor de kerstdagen hun salaris gestort, waarom dan niet mensen met een uitkering? Wij hopen dat het college ervoor zorgt dat de betaaldatum vervroegt wordt zodat iedereen een ontspannen kerst tegemoet gaat."

De SP-fractie heeft schriftelijke vragen ingediend.

U bent hier