h

SP roept ex-wethouder op afstand te doen van haar wachtgeld

2 november 2018

SP roept ex-wethouder op afstand te doen van haar wachtgeld

Deze week maakte wethouder Catelijne de Groot (AOV) bekend wegens persoonlijke omstandigheden af te treden. Hiermee heeft zij recht op twee jaar doorbetaling tot 80% van haar salaris, of aanvulling in het geval zij een nieuwe baan vindt die lager betaald. Onze gemeente Schiedam draait op voor de kosten. 

Het is nog onduidelijk wat Catelijne de Groot nu gaat doen, terug naar Delft, waar zij voorheen werkte als ambtenaar, of op zoek naar een nieuwe baan. Wat wel duidelijk is, is dat onze gemeenschap haar salaris ofwel doorbetaalt of aanvult. Twee jaar gratis geld voor vijf maanden werk dus.

De Schiedamse SP roept De Groot op afstand te doen van haar wachtgeld. SP- raadslid Hakan Küçük: ‘Wethouders verdienen al bovenmodaal. Met deze regeling krijgen zij ook nog veel langer een veel hogere uitkering dan veel andere beroepsgroepen. Het zou haar sieren, na zo’n korte tijd in functie, afstand te doen van haar recht op wachtgeld en net als gewone burgers in de WW te gaan. Catelijne, toon daadkracht!

Politici krijgen veel langer een uitkering dan gewone werknemers. Ook kunnen politici vaak een aanvulling krijgen als zij een nieuwe baan hebben. De SP presenteerde eerder dit jaar al een voorstel om de wachtgeldregeling voor politici helemaal af te schaffen. De Vrije Universiteit Amsterdam concludeerde na onderzoek in 2016 dat het soms voor ex-politici aan te raden is af te zien van wachtgeld.

U bent hier