h

Sun van Dijk leest voor op Dag van de Duurzaamheid

10 oktober 2018

Sun van Dijk leest voor op Dag van de Duurzaamheid

Foto: SP

Vandaag is het de dag van de duurzaamheid. In Schiedam wordt hier veel aandacht aan geschonken. Een van de activiteiten is dat er wordt voorgelezen op basisscholen. Raadslid Sun van Dijk mocht vandaag een verhaal over duurzaamheid voorlezen aan groep 7 van IKC Kethel.

Voor deze dag werd er een mooie verhalenbundel samengesteld met allemaal korte verhalen over duurzaamheid. Sun las het verhaal “Jet Courgette” voor dat ging over energie besparen. Na het verhaal sprak Sun met de leerlingen over energie besparen en wat zij zelf thuis konden doen hiervoor. Als opdracht had Sun bloeikaarten meegenomen waar zij een wens of een opdracht voor zichzelf op konden schrijven om thuis energie te besparen. Daar kwamen veel slimme en mooie ideeën uit. De kaartjes met hun boodschap kunnen de kinderen later planten en groeien er nog mooie bloemen uit.

Foto: SP

Ook gaf Sun de hele klas de opdracht om de directeur van de school een advies te geven hoe de school energie kan besparen. Zij kozen ervoor om aan de directeur te vragen of ze elke laatste vrijdag van de maand een “warme truiendag” kunnen instellen. Dus lekker warm gekleed naar school en de verwarming een paar graden lager in de klas. Wat een duurzaam idee! Wij zijn benieuwd of de directeur dit mooie idee gaat overnemen.

U bent hier