h

SP-raadslid Sun van Dijk op bezoek bij het CJG

27 juli 2018

SP-raadslid Sun van Dijk op bezoek bij het CJG

De SP-fractie verkent de stad tijdens het zomerreces. Raadslid Sun van Dijk ging gisteren langs bij Hellen Poelmann, manager bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Schiedam.

Iedereen met kinderen kent het CJG. Met een baby van bijna 1 en een peuter van 2,5 jaar kom ik dus regelmatig bij het CJG. Maar wat weet ik nu precies van de jeugdgezondheidszorg in Schiedam behalve van de controles en inentingen die mijn dochters krijgen? Tijd dus om eens langs te gaan en uit te vinden wat het CJG nu precies doet.  
 
Ik had een afspraak met Hellen Poelmann, manager CJG Schiedam. We namen een glaasje water en binnen no time bespraken de wereld van de jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, diëtisten, pedagogen en alle andere professionals die ouders ondersteunen en/of begeleiden in de opvoeding en het gezond laten opgroeien van de Schiedamse kinderen. 
 
We bespraken de hoge caseload en daarmee de noodzaak van goed en snel op- en afschalen van hulptrajecten. Het goed vinger aan de pols houden na afloop van een hulptraject en de grote inzet van het CJG op preventie. 
 
Waar het CJG zich ook hard voor maakt, is voorlezen om taalachterstand te voorkomen. Als je je kind elke dag een kwartiertje voorleest vergroot dat de woordenschat en de taalontwikkeling enorm. We bespraken de mogelijkheden om hier meer aandacht voor te vragen en hebben hier samen wat leuke ideeën voor opgedaan welke ik mee ga nemen naar de gemeenteraad. 
 
Het was een leuk, leerzaam en boeiend bezoek. Het is goed om te zien en horen hoe betrokken de professionals in de jeugdgezondheidszorg zijn. Op naar het volgende bezoek in de stad!

U bent hier