h

Station Kethel van tafel?

5 juni 2018

Station Kethel van tafel?

Tussen Delft Zuid en Schiedam wordt aangegeven dat er aanpassingen aan de beveiliging wordt aangebracht maar dat dit 2 sporen blijft. 
De SP fractie kreeg het bericht op de website van ProRail van 5 juni onder ogen. Hierin wordt in een begeleidend filmpje gesproken over een uitbreiding van 2 naar 4 sporen van Rijswijk tot Delft-Zuid.

De SP-fractie is verrast door dit bericht en vreest dat dit een streep zet door de realisatie van station Kethel en stelt daarom vragen aan het college.

Het betreft een enorme vernieuwingsproject waar verschillende contracten voor worden afgesloten. De werkzaamheden gaan 4 tot 5 jaar in beslag nemen. De SP is een grote voorstander van een treinstation in Schiedam Noord. De realisatie van een station Kethel zou het meest logisch zijn om in dit grote project mee te nemen.

SP-fractievoorzitter Hakan Kucuk: "Ook in het collegeakkoord wordt specifiek gesproken over de wens voor een station Kethel. Het bericht op de website overvalt ons en we vrezen dat hiermee de mogelijkheid tot een station op Noord niet langer meer een mogelijkheid is. Dat zou echt zonde zijn en we hopen dan ook dat het college nog invloed kan uitoefenen op dit besluit van ProRail."

De link naar het bericht op de site van ProRail:
https://www.prorail.nl/inhoud/filmpje-meer-treinen-tussen-den-haag-en-ro...

Reactie toevoegen

U bent hier