h

SP, de partij voor het midden- en kleinbedrijf

19 maart 2018

SP, de partij voor het midden- en kleinbedrijf

Foto: SP

Zeg, kan je niet beter politiek actief worden voor de VVD als zelfstandig ondernemer? Deze vraag heb ik de afgelopen jaren veelvuldig gehoord. Maar steevast is mijn antwoord: “De enige partij die echt opkomt voor het midden- en kleinbedrijf is de SP. Daar is nog oog voor ondernemen met een hart.”

Het is een misvatting dat je als ondernemer bij de VVD thuis hoort. Ja, grote multinationals wel als die enkel aan hun portemonnee denken, maar de lokale middenstand is veruit beter af bij de SP. MKB Nederland heeft de SP niet voor niets al eerder uitgeroepen tot de beste partij. Ook nu weer zegt MKB Nederland op hun website in een bericht van 17 maart, dat van de 5 grote landelijke partijen, de SP gemiddeld het beste scoort.

Dat is niet gek als je kijkt naar de standpunten die de SP in Schiedam heeft op ondernemerschap en economie. De afgelopen periode zijn er veel regels geschrapt of versimpeld om het ondernemers makkelijker te maken. Het inkoopbeleid van de gemeente is aangepast zodat de kansen van de lokale ondernemers en mkb in het algemeen werd vergroot. En er is voor het eerst een economische visie vastgesteld met een economisch fonds welke samen met het bedrijfsleven wordt uitgevoerd.

Daarnaast heeft de SP oog voor de zelfstandigen die hard werken maar het niet breed hebben. De SP Schiedam pleit daarom voor maatwerk voor die zelfstandigen die formeel net boven de armoedegrens vallen. Deze zelfstandigen moeten ook gebruik kunnen maken regelingen in het armoedebeleid.

Bijna alle ondernemers die ik ken en spreek werken knetterhard voor hun bestaan. Maar de passie voor ondernemen is bij ieder van hen onverminderd groot. Het gaat ook om meer dan geld verdienen alleen. Want de ondernemers in Schiedam zorgen ook voor een prettige leefomgeving. Of dat nu is door leuke evenementen die zij samen met elkaar organiseren in de binnenstad. Of door die bekende patatzaak in het Hof van Spaland die met zijn vlogs en sociale mediaberichten de Schiedamse bewoners verbindt.

Samen met elkaar werken we aan een prettig werk en leefklimaat. Samen met elkaar werken we aan een toekomstbestendige economie, waar ruimte is voor ondernemen en ondernemers. Samen met elkaar maken we Schiedam groot en ondernemend! Stem daarom woensdag 21 maart SP!

Sun Yoon van Dijk
Kandidaat raadslid nr 2

U bent hier