h

Eerste lijstrekkersdebat in Wennekerpand

30 januari 2018

Eerste lijstrekkersdebat in Wennekerpand

SP-lijsttrekker Hakan Küçük ging vandaag in debat met alle lijsttrekkers in het Wennekerpand. Hij mocht in debat over bouwen en wonen.

Küçük pleitte dan ook voor een divers woningaanbod in Schiedam. Niet alleen bouwen voor de hogere inkomens maar juist ook voor starters, alleenstaanden en voldoende sociale huurwoningen.

Foto: SP

Hakan Küçük ging in debat met de Christenunie, LOS en D66. Küçük botste in dit debat flink met D66. Marcel Bregman, lijsttrekker van D66, vond het zeer onverstandig dat de SP zich "vast houdt" aan de sociale huurwoningen want die geven genoeg problemen. Ook werd het beeld geschetst tijdens dit debat dat sociale woningbouw gelijk staat aan sociaal zwakkeren. Bizar vond Küçük. "Daarmee worden de leerkrachten, hulpverleners, ambtenaren en vele anderen tekort gedaan. Er moet gebouwd worden voor alle Schiedammers, niet alleen de rijkere."

Verder waren er nog debatten over veiligheid en participatie. In het debat over veiligheid ging het voornamelijk over cameratoezicht en inzet van meer politie. Onno Spek, VVD, hield een lang betoog voor meer politie inzet. Hakan Küçük vroeg daarom terecht waarom de VVD dan heeft bezuinigd op de politie. Schiedam heeft niets aan loze beloftes maar verdient goede oplossingen en ideeën.

U bent hier