h

“Mooi Werk” wint Rooie Molen Prijs

17 januari 2016

“Mooi Werk” wint Rooie Molen Prijs

Tijdens de Nieuwjaarsborrel van de SP Schiedam werd aan Stichting “Mooi Werk”de Rooie Molen prijs uit gereikt.

”Mooi Werk”zet zich al jaren in om kunst en cultuur zo breed mogelijk te verspreiden onder de bevolking van Schiedam. Zij doet dat altijd in samenwerking met wijk – en buurtbewoners en betrekt deze zo optimaal mogelijk bij een project.

Foto: SP
“Mooi Werk”is bovendien zeer actief op het gebied van kunst- en cultuureducatie, op scholen maar ook cursussen voor volwassenen, hun motto “Kunst is voor iedereen is de SP uit het hart gegrepen.

Foto: SP
De z.g. cultuurscouts houden de vinger aan de pols van cultureel Schiedam , vrijwilligers en een zeer beperkt aantal betaalde krachten hebben zo al vele projecten en initiatieven ontplooid., zoals “Cultuur borrelt”in het Julianapark, “Hollandse huiskamers” liet zien hoe
Schiedam er enkele decennia geleden binnenshuis er uitzag, de “Scootmobiel kunstroute” voert mensen die slecht ter been zijn langs openbare kunst in Schiedam, in “Verhalen op sterkwater”vertellen (oud)bewoners van de Wetenschapbuurt hun bijzondere verhaal; dit is
zomaar een greep uit de tientallen initiatieven die door “Mooi Werk”zijn ontplooid.

Zie ook dit artikel op de website van “Mooi Werk”.

U bent hier