h

VLIETLAND BEVALT GOED!

26 oktober 2015

VLIETLAND BEVALT GOED!

Zaterdag 24 oktober verzamelde SP Schiedam samen met CDA handtekeningen voor behoud van de kraamafdeling in Vlietland Ziekenhuis.

Foto: SP
SP en CDA Vlaardingen, Maassluis en Schiedam trokken samen met andere organisaties op om de kraamafdeling voor de gemeenten aan de Waterweg te behouden.

In tegenstelling tot het bestuur van het Franciscus Gasthuis en Vlietland Ziekenhuis zijn de partijen er niet van overtuigd dat de doorgetrokken A4 leidt tot voldoende verkeersdoorstroming om alle moeders op tijd in het ziekenhuis te laten komen. Het is zorgwekkend dat tijdens thuisbevallingen met complicaties een langere afstand moet worden afgelegd met een gerede kans op files.

Foto: SP

De partijen vinden dat in streven naar efficiëntie het belang van moeders en kinderen ondergesneeuwd raakt. “Wij geloven in zorg dichtbij. Voor specialistische zorg is Rotterdam dichtbij, maar voor acute zorg, zoals bij
de Spoedeisende Hulp en de kraamafdeling, is Schiedam ver genoeg” aldus fractievoorzitter Jacky Silos van het CDA Vlaardingen.

 ’s Middags om drie uur verzamelden zich verschillende groepen bij het Vlietland Ziekenhuis. Voor bezoekers was er beschuit met muisjes en gelegenheid om een petitie te ondertekenen.

Om vijf uur werden meer dan 3400 handtekeningen overhandigd aan de Raad van Bestuur van het ziekenhuis.

U bent hier