h

uitnodiging extra ledenvergadering

28 april 2014

uitnodiging extra ledenvergadering

Bij de raadsverkiezingen zijn elf partijen in de raad gekozen. De SP kwam als derde partij uit de bus met vier zetels in de Gemeenteraad.

Een verdubbeling waar we met zijn allen erg trots op mogen zijn! Met alle partijen werden gesprekken gevoerd. Uitkomst van de gesprekken was dat vijf partijen verder wilden doorpraten. Zij wilden onderzoeken of zij samen een werkbare coalitie kunnen vormen. Deze vijf partijen zijn: SP, PvdA, CDA, VVD en D66.

Afgelopen donderdag konden de onderhandelaars concluderen dat we eruit zijn. We zijn het eens geworden over het coalitieakkoord en over de wethoudersposten. Het is bij ons goed gebruik dat de leden het laatste woord hebben. Graag willen wij daarom het bereikte onderhandelingsresultaat aan jullie voorleggen. Wij doen dat met een positief advies. Het bestuur en de fractie vinden dat er een voor de SP goed verdedigbaar coalitieakkoord op tafel ligt. Belangrijke SP-punten komen goed aan bod, zoals jullie

Het gaat nu snel. De partijen willen graag donderdag 15 mei het nieuwe College laten aantreden. Vandaag wordt de inhoud van het bereikte onderhandelingsresultaat openbaar gemaakt. Maar het is dan nog niet officieel. Immers daarvoor moet eerst onze ledenvergadering goedkeuring geven. Deze ledenvergadering willen we zo snel mogelijk laten plaatsvinden.

Datum: dinsdag 6 mei
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Wijkcentrum De Erker, Jan van Avennesstraat 32

Als gezegd, graag nodigen wij jullie uit voor deze ledenvergadering.

Tot slot: voor een goed oordeel is het natuurlijk nodig om het coalitieakkoord te kunnen lezen. Vandaag 28 april wordt deze openbaar en zal z.s.m. op onze website geplaats worden schiedam.sp.nl. Het is geen dik boekwerk, het laat zich in een half uurtje lezen.

Met vriendelijke groet,

Theo Wijmans
Alexander van Steenderen
Hakan Küçük
(onderhandelaars namens de SP)

P.S. Mochten er naar aanleiding van deze brief aanvullende vragen zijn, bel ons dan of stuur een e-mailtje. Tel.: 06-13461543. E-mail: schiedam.sp.nl

U bent hier