h

Raadsvragen over Spoedeisende Hulp

26 februari 2014

Raadsvragen over Spoedeisende Hulp

Het AOV en de SP maken zich zorgen over de toekomst van ons streekziekenhuis en haar SEH functie voor de regio.

Landelijk is bekend gemaakt dat er een verdeling van SEH functies gaat plaats vinden en er is geen zekerheid dat de eerstehulp functie van het Vlietlandziekenhuis voor onze regio behouden wordt.

Daarom stellen het AOV en de SP de volgende vragen:

  1. Is het college het met het AOV en de SP eens dat het Vlietlandziekenhuis zo veel mogelijk zijn functies voor onze regio moet behouden?
  2. Is het college het met het AOV en de SP eens dat een SEH functie in het Vlietlandziekenhuis voor onze inwoners en de omliggende gemeenten die hier gebruik van maken heel belangrijk is, gezien de afstand die men gemiddeld moet overbruggen om de eerste hulp te kunnen bereiken?
  3. Deelt het college de zorgen van het AOV en de SP dat één SEH post aan de noordkant van de rivier zorgt voor een mogelijke overbelasting van deze post.
  4. Is het college bereid om aan de minister in een brief aan te geven dat Schiedam het van het grootste belang vindt dat in ieder geval het Vlietlandziekenhuis haar SEH functie moet behouden?
  5. Op welke wijze kan het college ook de andere waterweggemeenten mobiliseren om een brandbrief naar de minister te sturen om aan te geven hoe belangrijk de bereikbaarheid van een eerste hulppost voor onze inwoners van is?

Het AOV en de SP verzoeken het college hier met spoed op te reageren, want eerste hulp is nooit zo maar iets, dat is namelijk altijd spoed

C. de Groot AOV
TH. Wijmans SP

U bent hier