h

Buurt 15

28 augustus 2013

Buurt 15

In mei 2013 kwam er bij één van de bewoners aan de Fultonstraat een plafondplaat naar beneden. De bewoners schrokken heel erg maar gelukkig liep er niemand onderdoor.

Toen de bewoner naar het originele plafond keek, schrok ze zich rot. Er zaten hele grote scheuren in het plafond en ook op de steunbalk waar de 2 bovenwoningen op rusten.

Ik werd gebeld omdat Woonplus zei dat ze er niets aan zouden doen, ik dacht gelijk: Bouw- en Woningtoezicht.

Dhr. Van Valen van Bouw- en Woningtoezicht werd gebeld, maar die vertelde dat ze een ‘Gentlemen’s agreement’ hebben met Woonplus, waarop mijn antwoord was dat je pas iets kan beoordelen als je het zelf hebt gezien.

Ze zijn samen geweest, Woonplus en Bouw- en Woningtoezicht, hebben naar het plafond gekeken, samen op de grond staan te springen en dat was het hele onderzoek! En door dit onderzoek kon dhr. Van Valen garanderen dat het veilig was? Wat een onzin, hij ging zelfs niet eens onder de grond kijken!

De SP heeft toen een Bouwkundig ingenieur dezelfde avond laten kijken en die vertelde dat hier echt een onderzoek moest plaats vinden, want hij dacht dat de fundering niet helemaal in orde was!

Toen was voor mij de maat vol, hoe komt het toch dat er zoveel instanties zijn en dat je daar als burger helemaal niets aan hebt? Dat is toch Schandalig!

Na het inspreken bij beide commissies van 3 juni en 8 juli, was de boodschap dan toch overgekomen, de bewoners kregen een onafhankelijk onderzoek.

Deze is inmiddels in volle gang en we wachten dat rapport af en willen graag weten of het veilig is en zo ja, voor hoe lang?

Inmiddels hebben we samen met de SP en Groen Links een posteractie gestart en die loopt geweldig. De animo onder de bewoners is enorm en is ook duidelijk, ze willen duidelijkheid en veiligheid!

Vragen de bewoners te veel ?, ik vind van niet. Iedereen heeft recht op een goede, betaalbare en veilige woning!

En niet deze krotten met een gemiddelde huur van € 451,00.

Jolanda van Wijnen
SP Lid

U bent hier