h

EEN FATSOENLIJKE WONING VOOR EEN FATSOENLIJKE HUUR

9 juli 2013

EEN FATSOENLIJKE WONING VOOR EEN FATSOENLIJKE HUUR

Naar aanleiding van klachten van bewoners van buurt 15, Schiedam Oost, heeft de SP een buurt onderzoek enquête gehouden in de Fulton-, Bell-, Diesel-, Morse-, Dalton-, Prof. Keesom- en Dr Zamenhofstraat.

Daarbij kwam de erbarmelijke staat van onderhoud van deze woningen aan het licht .Scheuren in muren, lekkages, loslatende plafondplaten, loslatende
tegels in de douche ruimtes, het is maar een greep uit de veelheid aan klachten.


Veel bewoners bleken niet op de hoogte te zijn dat een aantal woningen op de nominatie staan te worden gesloopt, de jaren 2015 tot 2022 worden genoemd
maar er is nog geen definitief sloopbesluit genomen en zal er toch het noodzakelijke onderhoud moeten worden uitgevoerd. Onderwijl verhoogt Woonplus wel de huur.

Tijdens de commissievergadering van 8 juni was er namens de bewoners een inspreker die aandacht vroeg voor deze situatie en wethouder Wijten een taart met krotwoningen aanbood met de vraag of hij in overleg met Woonplus snel de noodzakelijke reparaties zou laten uitvoeren.


De SP deelde daarna de goed onderbouwde resultaten van de enquête uit aan de andere fracties in de raad en de wethouder en vroeg om een goed bouwtechnisch onderzoek, i.v.m. de veiligheid, herstel van de vele gebreken en een huurverlaging zolang dit niet is gebeurd.

U bent hier