h

SP Schiedam demonstreert ook buiten Schiedam voor behoud van de thuiszorg

7 april 2013

SP Schiedam demonstreert ook buiten Schiedam voor behoud van de thuiszorg

Zaterdag 6 april zijn leden van SP Schiedam samen met vakbondsleden van Abvakabo FNV naar Den Haag afgereisd om mee te protesteren tegen de kabinetsplannen betreffende de thuiszorg.

De landelijke demonstratie begon op het Malieveld. Vandaar ging het, met een omweg, naar het Lange Voorhout. De afvaardiging van Schiedam achter het bord ‘Wij zijn de thuiszorg Schiedam’ gedragen door fractievoorzitter Theo Wijmans.

Op het Lange Voorhout werden de bijna 138.000 verzamelde handtekeningen overhandigd aan staatssecretaris van Rijn. Die herhaalde zijn dogma dat er iets in de zorg moet gebeuren omdat anders de kosten onbeheersbaar zouden worden. Op de, een dag eerder, door de Abvakabo FNV gepresenteerd rapport had hij nog geen reactie. Uit dit onderzoek blijkt dat er uiteindelijk maar heel weinig van de 1,1 miljard euro bezuinigingen overblijft. Dit als gevolg van alle negatieve effecten die de bezuinigingen hebben. Het argument dat mensen volop in de problemen komen en er 100.000 banen verdwijnen als de bezuinigingen doorgaan tellen bij het kabinet duidelijk minder.

Veel sprekers. Abvakabo FNV voorzitter Corrie van de Brenk die blij was dat uit heel Nederland mensen waren gekomen noemde Schiedam nog apart. Dit kwam omdat het bord ‘Wij zijn de thuiszorg Schiedam’ vooraan stond. Behalve mensen werkzaam in de thuiszorg spraken er ook nog vertegenwoordigers van 5 politieke partijen. Emiel Roemer was de enige fractievoorzitter.

De volgende demonstratie voor het behoud van de thuiszorg is op zaterdag 8 juni in Amsterdam.

U bent hier