h

STA OP VOOR DE ZORG

26 maart 2013

STA OP VOOR DE ZORG

Bij een snijdend koude oosten wind vonden een heleboel Schiedammers het toch de moeite waard om hun ongenoegen te uiten over de afbraak van de thuiszorg en de zorg in het algemeen op het Stadserf in het centrum van Schiedam.

De mensen protesteerden tegen de maatregelen die het kabinet van VVD en PvdA al hebben ingezet of die er binnenkort gaan aankomen.

Op initiatief van de SP Schiedam is er een comité opgericht samen met het CDA, Groen Links, AOV en de Abva-kabo. Al deze partijen hebben hun vertegenwoordigers en sprekers gestuurd naar deze manifestatie op zaterdag 23 maart.

Agnes van Ardenne, voorzitter van de raad van commissarissen van Argos zorggroep, voor de Abva-kabo was er en Marlize Warnaar, die het opnam voor de werkers in de zorg en natuurlijk waren er de vrouwen van Careyn, of beter de medewerkers in de thuiszorg die zo schandalig zijn behandeld door Careyn. Hun protest werd ondersteund door enige van hun cliënten.

Hennie Hagen en wethouder Grijzen spraken namens Groen Links en als laatste, maar zeker niet de minste, voerde Henk van Gerven, Tweede Kamerlid voor de SP het woord, hij kwam regelrecht van de Partijraad in Amersfoort om zijn solidariteit te betuigen met de demonstranten.

Om het geheel op te vrolijken was er zang en muziek van cabaretgroep Rood Rotterdam en ons Schiedamse talent Pim van Kouwenhove die met verkleumde handen toch nog warme klanken uit zijn bevroren gitaar haalde.

Het geheel werd ingeleid, aan elkaar gepraat door onze spreekstalmeester en fractieleider Theo Wijmans.

De tomatensoep van de SP Soepexpres heeft zelden gretiger aftrek gevonden dan op deze ijskoude dag met hartverwarmende solidariteit.

Theo Wijmans riep tot slot iedereen op om zaterdag 6 april aanwezig te zijn op de landelijke demonstratie op het Malieveld in Den Haag.

U bent hier