h

Actie red de Thuiszorg

10 maart 2013

Actie red de Thuiszorg

Liberalisering, wie is er niet werkeloos van geworden, of veel te vaak, veel te laat op zijn werk. Maar ach, we bellen ten minste goedkoop? En hoe fijn dat misschien ook klinkt, voor de thuiszorg is dat volgens de Schiedamse afdelingen van het CDA, GroenLinks en SP absoluut niet het geval!

Afgelopen winter voerde de in Schiedam gevestigde thuiszorg instelling Careijn een reorganisatie door waardoor hun werknemers in de huishoudelijke hulp genoegen moesten gaan nemen met 20% minder salaris. Schandelijk, het betreft hier al een Donald Duck salaris voor hartstikke nuttig en te vaak ondergewaardeerd werk. Als dan ook nog blijkt dat de cliƫnten aan de andere kant worden gekort op hun zorguren voor het zelfde geld, snap je er bijna niks meer van. Er is namelijk wel 16 miljoen winst gemaakt. Snapt u het nog?

De teleurgestelde werknemers vonden de weg naar de lokale SP afdeling en trokken samen op met de vakbond om te laten horen dat dit niet moet kunnen. Er is stevig verzet voor het hoofdkantoor geweest en sindsdien worden er handtekeningen ingezameld. De teller staat inmiddels rond de 90.000, maar we willen er natuurlijk meer!

Afgelopen vrijdag 8 maart, stonden de lokale partijen op de markt en zamelde weer veel handtekeningen in, ook hoorden zij weer een paar schreiende verhalen aan over de miststanden in de zorg. Mocht u hier ook mee te maken hebben en wilt u uw verhaal kwijt, Dit kan per e-mail naar meldpuntzorg@hotmail.nl of
per brief naar: Meldpunt Zorg, Sint Liduinastraat 63B, 3117 CR Schiedam

Zoals eerder gezegd vinden we echt dat dit niet moet kunnen! Je raakt en beschadigt hier principes en verworvenheden die ons land beschaafd maken. Om de actie nogmaals kracht bij te zetten is er Zaterdag 23 maart een grote manifestatie op het Stadserf te Schiedam! va. 14.30 uur!

Renske Leijten komt rechtsreeks van de SP Partijraad om in Schiedam te spreken namens de SP en ook de andere partijen zullen sprekers afvaardigen. Ook de zeer smakelijk Soepexpres zal aanwezig zijn.

Iedereen die vindt dat we voor elkaar moeten blijven zorgen is welkom! KOM EN LAAT JE HOREN !

U bent hier