h

Kamervragen over verhoging parkeertarieven Vlietland ziekenhuis

14 januari 2013

Kamervragen over verhoging parkeertarieven Vlietland ziekenhuis

SP-Tweede Kamerlid Henk van Gerven heeft Kamervragen gesteld aan minister Schippers (VWS) over de verhoging van de parkeertarieven door het Vlietland ziekenhuis.

Het ziekenhuis maakt door de verhoging winst op het parkeren, en financiert daarmee mede de zorg van de patiƫnten.

De SP is van mening dat de kosten voor zorg betaald kunnen worden vanuit de huidige op solidariteit gebaseerde zorgpremies. De parkeerplekken waar veel patiƫnten en bezoekers afhankelijk van zijn mogen volgens hen niet worden gebruikt als melkkoe.

Ook wil Van Gerven van de minister weten of er meer ziekenhuizen zijn die op deze manier extra geld proberen te verdienen, en wat zij er aan gaat doen om deze onwenselijke situatie een halt toe te roepen. Ook SP-wethouder Arnout Hoekstra en SP-raadslid Ingrid Wijker riepen eerder deze week op de parkeertarieven niet duurder dan kostendekkend te maken.

U bent hier