h

Eerste 10 milieucoaches gecertificeerd

1 januari 2013

Eerste 10 milieucoaches gecertificeerd

In juni 2012 hadden de PvdA, SP en GroenLinks een motie voor het opleiden van milieucoaches in de gemeente Schiedam ingediend. Een motie die breed werd ondersteund door bijna de gehele gemeenteraad.

En als het moet blijkt de gemeente Schiedam snel te kunnen werken, op 18 december ontvingen de 10 eerste deelnemers aan de cursus “milieu-coach” hun certificaat uit handen van wethouder Grijzen.

De milieu-coaches gaan kleine groepjes Schiedammers informeren hoe er bespaard kan worden op energiekosten. Hiervoor is een handige “ Schiedamse milieuladder” gemaakt, waarop informatie staat over allerlei mogelijkheden die geld besparen en goed zijn voor het milieu. Die milieuladder is ook uit de folderhoek in de Stadswinkel te halen, men kan daarop zien tot welke besparingen elk gezin kan komen door kleine handigheidjes. Zo blijkt dat door 1 minuut korter te douchen al een bedrag van € 27 per jaar bespaard kan worden. De milieu-coaches leveren dus een dubbel rendement op, het milieu wordt er beter van en de burger van Schiedam krijgt een flink lagere energierekening.

Wethouder Grijzen melde dat in 2013 nog minimaal 40 milieucoaches door het RMC gaan worden opgeleid in Schiedam. Aanmelden voor de cursus kan o.a. via de website van de gemeente Schiedam.

De PvdA, SP en GroenLinks zijn blij dat hun motie zo daadkrachtig door de wethouder is opgepakt en feliciteren de eerste 10 Schiedamse milieucoaches met hun certificaat.

U bent hier