h

OPROEP: RED DE THUISVERZORGING

3 december 2012

OPROEP: RED DE THUISVERZORGING

Het pas aangetreden kabinet Rutte smeed plannen om, op korte termijn, alle thuisverzorging en de dagopvang af te schaffen.

Dit gaat heel veel mensen treffen, niet alleen hulpbehoevende ouderen maar ook chronisch zieken, gehandicapten, hun verzorgers , familie, buren en uiteindelijk de hele leefomgeving. Van de mantelzorgers zal worden geëist dat zij minimaal een half uur langer per week gaan werken. !

Tegelijkertijd dreigt ook de dagopvang te verdwijnen. De dagopvang is er niet alleen voor beginnend dementerenden maar ook voor mensen met psychische problemen en verslaafden.

Iedereen die werkzaam is in de zorg zal de rampzalige gevolgen van deze maatregelen begrijpen; vereenzaming, verwaarlozing, vervuiling en alle overlast die dit meebrengt zal velen treffen.

Omdat zorgwerkers massaal zullen worden ontslagen zal de werkloosheid onder hen met sprongen omhoog gaan. Cliënten zullen moeten worden opgenomen, personeel belandt in de bijstand… tel uit je winst.

Wij roepen alle maatschappelijke organisaties, medici, thuiszorgers, mantelzorgers, cliëntenraden en politieke partijen op samen een vuist te maken tegen deze desastreuze plannen van de regering.
Laten we samen een comité vormen en het verzet organiseren.

MELD U AAN:

mail ons thuisverzorging@red-de.nl
of bel ons: 06 2526 3227

Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om datum en plaats van een eerste bijeenkomst aan u door te geven.

U bent hier