h

Bij Careyn is het niet fijn

21 december 2012

Bij Careyn is het niet fijn

Een aantal werknemers van Careyn kwamen , dinsdag 18 dec., opnieuw bijeen om hun positie te bepalen in het arbeidsconflict met Careyn.

De kantonrechter heeft helaas bepaald dat Careyn de ontslagprocedure en de aanvraag bij het UWV mag voortzetten, en daar zal een aanzienlijke loonsverlaging uit voortvloeien. Na deze uitspraak vraag je je af wat een arbeidscontract nog waard is.

Een aantal vrouwen vertelden dat zij werden geïntimideerd en bedreigt door de directie van Careyn, ondermeer werd hun gezegd dat hun brutoloon nog eens met een euro p. uur wil verlagen omdat ze pas nu en noodgedwongen het nieuwe contract willen tekenen . Ze worden teruggezet in functie of de functie wordt eenvoudigweg opgeheven.

Zij hoeven niet langer te signaleren als de toestand van hun cliënten achteruit gaat of veranderd. Omdat Careyn echter wel die plicht heeft naar de gemeente Schiedam gaat Caryen een wijkconsulent aanstellen. Hoe zij zich dat voorstellen en in praktijk willen brengen is nog een raadsel. Misschien is het een idee om een onderbetaalde postbode wat te laten bijverdienen, hij kan dan tijdens zijn ronde door het raam gluren en het signaleren als er ergens een hulpeloos oudje op de grondligt,; besparingen daar gaat het om.

Maar de strijd is nog niet gestreden, de mannen en vrouwen die het echte werk in de thuiszorg doen blijven vechten voor hun recht en dat van hun cliënten.

U bent hier