h

Solidair in crisistijd

11 oktober 2012

Solidair in crisistijd

Helaas lijkt de verkiezingsuitslag geen extra verlichting te brengen voor de gemeenten en wordt het landelijke bezuinigingsbeleid doorgezet. Dat betekent niet dat Schiedam zich bij voorbaat hier bij neer moet leggen!

Gemeenten krijgen immers steeds meer de verantwoordelijkheid voor het inkomen en de zorg van de meest zwakkeren in de samenleving zonder veel mogelijkheden om iets extra’s te vragen van de rijkere mensen en bedrijven. We roepen het gemeentebestuur op om met andere gemeenten te protesteren in Den Haag.

Bezuinigingen zijn echter niet te verkopen zolang elders geld wordt verspilt. Zo wensen we geen financiële riskante avonturen met nieuwe prestigeprojecten. Schiedam betaald vandaag nog steeds de prijs voor mislukte projecten als Schieveste. Het voorgenomen stedelijk verhuiscircus waarbij sportvelden worden verplaatst naar het A4 tunneldak om op de vrijgekomen grond dure huizen te bouwen, lijkt ons wederom een riskante operatie, zeker in het huidige economische klimaat. Bovendien komt het groen onder druk te staan en zijn er voldoende braakliggende terreinen waar huizenbouw kan plaatsvinden.

Ook moet geen extra geld worden verspild in het promoten van de stad Schiedam. Schiedam is een prachtige stad met een mooie stadskern en de ambitie om die potentie verder te benutten delen we. Kansen daarvoor zijn er echter pas als de economie weer aantrekt en de burgers en bedrijven meer ook zelf (kunnen) investeren in de binnenstad.

Verder zullen we als SP het gemeentebestuur houden aan de terechte belofte de zwakkeren zoveel mogelijk te willen ontzien bij de bezuinigingen en de voorzieningen voor hen op pijl te houden. Ook de mensonterende taferelen bij thuiszorgorganisatie Careyn verdienen meer aandacht. Samen sociaal de crisis door!

U bent hier