h

SP opent klachtenlijn Licht Blauwe Brigade

15 augustus 2012

SP opent klachtenlijn Licht Blauwe Brigade

licht blauwe brigadeDe Schiedamse afd. van de SP (Socialistische Partij) krijgt veel klachten te horen over het functioneren van de LBB; een paar voorbeelden: een jongeman gooit een frisbee voor zijn hond, hond blij, baasje blij, -pats een boete, honden moeten aan de lijn.

Iemand loopt met een biertje in de hand weg van het terras om een kennis te begroeten,-pats een boete, het is verboden op straat alcoholische dranken te nuttigen; nabij ABC-gebouw, Land van Belofte, een fietser wordt aangehouden, mag daar niet fietsen, discussie, een oudere dame blijft staan, er wordt haar bars bevolen door te lopen, ze weigert, meer mensen bemoeien zich ermee, er wordt uit het niets een relletje geboren, uiteindelijk moet de politie erbij komen om de zaak te regelen.

Dhr. H. Dhondai, medewerker van Halfords op het Broersveld, vertelt:"Twee dagen achtereen heeft de LBB hier verdekt opgesteld urenlang staan posten om o.a. fietsers te betrappen,(er mag op dat stukje niet gefietst worden), ik heb ze gevraagd of mijn klanten wel even proefritje mochten maken, daar kon geen sprake van zijn, er zou onmiddellijk beboet worden."

Op straat, aan de toog en op verjaardagen zingen dit soort verhalen rond en wordt er vooral geklaagd over intimidatie, en tactloos optreden van de LBB.

De SP begrijpt dat in een enkel geval een boete op zijn plaats kan zijn maar vindt dat de LBB zou moeten leren dat waarschuwen en soms tolereren en gedogen de leefbaarheid in deze stad zeer ten goede zou komen. De SP-Schiedam heeft dan ook besloten een klachtenlijn te openen en ter zijner tijd eventueel een zwartboek samen te stellen; u kunt uw verhaal kwijt door te mailen naar schiedam@sp.nl of bel 06 57 12 59 87.

U bent hier