h

Minister Verhagen vertrouwt op oordeel raad Schiedam over bezwaar tegen 52 koopzondagen

2 april 2012

Minister Verhagen vertrouwt op oordeel raad Schiedam over bezwaar tegen 52 koopzondagen

Minister Maxime Verhagen van Economische Zaken gaat niet in op het verzoek van de lokale partijen CDA, SP, GBS, AOV en fractie Schoenmakers in de gemeenteraad van Schiedam om het op 15 december 2011 genomen besluit van de gemeenteraad voor het toestaan van 52 koopzondagen te vernietigen.

De minister zegt in een reactie op het verzoek van de lokale politiek dat de gestarte beroepsprocedure tegen de door de raad vastgestelde nieuwe Winkeltijdenverordening voldoende waarborgen biedt om te bepalen of de gemeente Schiedam zich aan de Winkeltijdenwet heeft gehouden.

De Stichting Tegen Verruiming Zondagopenstelling heeft samen met 12 lokale winkeliers op 30 januari een bezwaarschrift bij de gemeenteraad ingediend tegen het toestaan van 52 koopzondagen. De bezwaarmakers en de genoemde lokale partijen vinden dat de gemeente Schiedam oneigenlijk gebruik maakt van de toerismebepaling in de wet.

Wachten op hoorzitting
Het wachten is nu op de beslissing van de gemeenteraad (bij heroverweging) op het advies van de bezwaarschriftencommissie. In het zwaar wegende advies kan het bezwaar tegen het raadsbesluit gegrond of niet gegrond worden verklaard. De Stichting en de winkeliers hebben tot op heden nog geen uitnodiging ontvangen voor een hoorzitting van de commissie waarop de bezwaren kunnen worden toegelicht. De Stichting houdt de beroepstermijn scherp in de gaten.
 

U bent hier