h

Stop de stapeling

23 september 2011

Stop de stapeling

Onder deze naam was maandag 19 september in Den Haag een manifestatie georganiseerd door de CG- raad, de vakbonden en kerkelijke organisaties gesteund door GroenLinks, PvdA en natuurlijk de SP.
Stop de stapeling

Met een groepje Schiedamse SP-ers waren we aanwezig om onze solidariteit te betuigen met o.a. chronisch ziekn, minder validen, mensen met een baan in sociale werkplaatsen en in de culturele sector.

Een stapeling van bezuinigingen en extra kosten treft deze groepen keihard en zonder mededogen. Sadet Karabulut hield een vlamend betoog een werd op een daverend applaus onthaald, de culturele sector kreeg een hart onder de riem gestoken door Jasper van Dijk.

De geslaagde manifestatie waaraan 10 tot 15000 mensen deelnamen werd afgesloten op het Malieveld.

Na beëindiging was er nog een bizar incident met de Haagse hermandad; een aantal dienders vond het nodig de identiteit van enige demonstranten te controleren en demonstratie materiaal in beslag te nemen, een toevallig passerend meisje dat foto’s nam werd door twee dienders te paard, huilend afgevoerd voor identiteitscontrole, waarop weer anderen boos werden en vroegen wat er aan da hand was. Uiteindelijk werden we met ons allen door politie te voet en te paard voortgedreven en mochten we niet meer naar het centrum. Het leek erop dat de Haagse politie graag een rel wilde forceren; onbegrijpelijk en raar gedrag.

Maar toch…. een geslaagde dag.

U bent hier