h

SP: Twijfels over integriteit College

26 augustus 2011

SP: Twijfels over integriteit College

De SP-Schiedam is geschokt door het integriteitonderzoek naar het handelen van voormalig Burgermeester Verver. Uit de hele rapportage blijkt dat de burgermeester zich talloze keren schuldig heeft gemaakt aan machtsmisbruik en belangenverstrengeling.

SP-Fractievoorzitter Theo Wijmans: “Dit is geen incident meer. We moeten de reactie van het college nog afwachten, maar het heeft er alle schijn van dat de rest van het college totaal niet het gedrag van de burgermeester heeft willen corrigeren. Het gevolg is een angstcultuur onder de ambtenaren waar volgens het rapport zij ook verantwoordelijk voor zijn. Indien waar, moeten zij zich serieus beraden over hun toekomst. Anders lijkt het lastig de integriteit binnen de gemeente te herstellen”

De SP is verder zeer ongelukkig met de benoeming van de waarnemend burgemeester nu vast is komen te staan dat door de vorige burgemeester voor haar zoon speciaal een baantje is gecreëerd. De SP wil daarom dat er haast wordt gemaakt met het zoeken naar een vervangend burgemeester en dat zij in de tussentijd zich zoveel mogelijk onthoudt van bemoeienis met deze kwestie. Wijmans: “Van onbevooroordeeldheid kan nu geen sprake meer zijn. We hebben nu hard een burgemeester nodig die de boel op orde kan krijgen zonder gehinderd te worden door een eigen belang.”

De SP heeft zich vandaag aangesloten bij het verzoek om proberen het predicaat ‘eervol’ bij het ontslag van burgemeester Verver ongedaan te maken.

U bent hier