h

Een ander Nederland – verslag

19 januari 2011

Een ander Nederland – verslag

Op 16 januari jongstleden, werd in De Brakke Grond in Amsterdam de manifestatie Een Ander Nederland gehouden. Namens de SP Schiedam mocht ik daarbij zijn. De sfeer was geweldig, de zalen vol mensen, die allemaal dezelfde wens hadden: dit land beter en socialer maken.

De manifestatie werd georganiseerd door de PvdA. De andere progressieve partijen waren uitgenodigd, maar helaas liet de Christenunie verstek gaan. D66 had een afvaardiging gestuurd, maar Alexander Pechtold was niet aanwezig.
Sprekers waren Job Cohen (PvdA), Jolande Sap (GroenLinks) en Emile Roemer. Verder waren er interviews met de voorzitters van de vakbonden, discussies over jeugdbeleid en milieu, columns van een aantal bekende Nederlanders en optredens van een aantal artiesten, waaronder Hind en Do.

In één van de zalen was een prachtige fototentoonstelling, waarin werknemers uit de sociale werkvoorziening lieten weten wat dit werk voor hen betekende. Ook enkele werknemers van de Schiedamse BGS waren hier geportretteerd.

Het was een inspirerende dag, waar vooral de nadruk werd gelegd op wat ons bindt in de strijd tegen dit kabinet van afbraak.

U bent hier