h

Begroting 2010: politici korten met 10%

9 november 2010

Begroting 2010: politici korten met 10%

Het Schiedamse college stelt voor de komende jaren flink te bezuinigen. Daarbij vraagt het offers van de Schiedamse bevolking terwijl het zichzelf ongemoeid laat. De SP wil daarom dat er 10% gekort wordt op de salarissen en onkostenvergoeding voor wethouders en raadsleden.

Dat zal SP-fractievoorziter Theo Wijmans dinsdag (9 november) tijdens de begrotingsbehandeling voorstellen: 'Met een extra wethouder geeft deze coalitie van PvdA, VVD, CDA en GroenLinks al het verkeerde voorbeeld. Vervolgens wel bezuinigen op publieke voorzieningen en armoedebeleid zonder te snijden in eigen vlees, valt niet uit te leggen. Daarom zullen we bij de begroting, middels een motie, voorstellen 10% in te leveren.'

Met deze regering komt er veel ellende af op de gemeenten. De SP maakt zich naast de stijgende werkeloosheid zorgen over de door het rijk opgelegde bezuinigingen die mensen met een (arbeids) beperking treffen, mensen met een Wajong uitkering en mensen die werken bij de sociale werkvoorziening (WSW).

SP Schiedam roept het college dan ook op Schiedammers in bescherming te nemen tegen dit kabinet. Wijmans: 'Dit is niet de tijd om reserves op te bouwen of grote nieuwe investeringen te doen. Met de economische crisis en dit kabinet moeten we sociale zekerheid bieden aan mensen. De pijn die dat oplevert moet zo eerlijk mogelijk worden verdeeld .' De SP zal verschillende voorstellen doen om de lasten eerlijk te verdelen en te snijden in niet noodzakelijke uitgaven.

U bent hier