h

SP is en blijft tegen aanleg A4

30 oktober 2010

SP is en blijft tegen aanleg A4

Tijdens de laatste raadsvergadering werd gesproken over de voorgenomen aanleg van de A4. Namens de SP voerde Ivana van der Donk het woord.

Eerst wilde ik het standpunt van de SP over de aanleg van de A4 Delft Schiedam niet herhalen, maar toch nog een keer voor degenen die de afgelopen jaren niet aanwezig waren bij de commissie- en raadsvergaderingen en verschillende info bijeenkomsten: de Socialistische partij is vanaf het begin tegen de aanleg van deze weg.

Buiten de overlast voor het milieu en omwonenden is de SP tegen de aanleg vanwege de enorme kosten die hieraan verbonden zijn.

Het mag waar zijn dat Schiedam buitengewoon veel extra maatregelen uit de onderhandelingen heeft gesleept maar toch willen wij een paar vragen stellen voor de gemeente aan de slag gaat met het uitwerken van dit project. De SP fractie wil weten welke onderdelen van dit project voor de rekening van gemeente Schiedam zijn? Om hoeveel geld gaat het? Heeft Schiedam dit geld en zo niet: waar haalt de gemeente dat geld weg? Wie of wat moet er voor inleveren?

Over de 16 miljoen waar de wethouder Mostert heel luchtig over deed (hij zei iets in de trant van “ik ga ergens wat fondsen zoeken”) willen wij weten of het zoeken al is begonnen.

Ten slot wil ik geïnteresseerden verwijzen naar de weblog van Arnout Hoekstra, medewerker voor de Tweede Kamerfractie en fractievoorzitter voor de SP in Vlaardingen. Zijn stukje over de A4 heeft de titel : “Waar een wil is komt geen weg”. De weblog is hier te vinden.

U bent hier