h

SP Hoge Noodtour doet Schiedam aan

25 mei 2010

SP Hoge Noodtour doet Schiedam aan

Het toilet verdwijnt langzaam maar zeker uit alle stoptreinen: voor de reizigers en een meerderheid van de Tweede Kamer een onwenselijke situatie. In onze regio betreft het de treinen die op de Hoekse Lijn rijden.

In de nieuwe treinstellen zijn geen toiletten meer aanwezig, terwijl op het merendeel van de stations
langs deze lijn ook geen toiletfaciliteiten beschikbaar zijn.

De NS trekt zich echter niets aan van de klachten van reizigers en de protesterende Kamer. Minister Eurlings, verantwoordelijk voor de NS, heeft het protest van de Kamer naast zich neergelegd.

Vanuit de Tweede Kamerfractie organiseert de SP daarom aanstaande vrijdag – 28 mei – een Hoge Noodtour. Een aantal Kamerleden/kandidaat Kamerleden reist die dag met de stoptrein door Nederland om aandacht te
vragen voor het behoud van het toilet in de trein.

Tijdens de tour wordt ook een tussenstop gemaakt op station Schiedam Centrum. De Kamerleden komen om 12.03 aan en vertrekken weer om 13.46. Op het station delen ze samen met plaatselijke vertegenwoordigers flyers uit en gaan in gesprek met reizigers.

U bent hier