h

SP: Aanpak leegstand onvoldoende

4 februari 2010

SP: Aanpak leegstand onvoldoende

Persbericht • Dat de leegstand is afgenomen van 23% naar 21% is geen reden tot blijdschap, vindt de SP in Schiedam. De partij vindt de reactie van het gemeentebestuur op de recente leegstandcijfers dan ook ongepast.

SP-lijsttrekker Theo Wijmans: “Schiedam kent verreweg de meeste leegstand in heel Nederland. Met de huidige aanpak komen we ook de aankomende 4 jaar nog niet richting het landelijk gemiddelde van 5%. Drastischere maatregelen zijn dan ook nodig.”

Actie tegen de leegstand in Schidam

De gemeente is volgens de SP te veel bezig om met gemeentegeld vooral nieuwe winkels te lokken naar de stad. De SP ziet veel liever dat geprobeerd wordt om elk leegstaand winkelpand een nuttige bestemming te geven. Wijmans: “Niet zozeer het gebrek aan winkels, maar het lelijke straatbeeld door leegstaande panden is de Schiedammers een doorn in het oog. Geef ruimte aan verenigingen, kunstenaars en andere groepen om de binnenstand weer leefbaar te maken. Dat vergroot ook de aantrekkelijkheid voor winkels om zich alsnog te vestigen.”

Afgelopen jaar konden Schiedammers al op verschillende leegstaande panden affiches zien hangen met de vraag: “Waarom woont/werkt hier niemand??” Met de actie vroeg de SP aandacht voor de voortdurende leegstand in de stad.

U bent hier