h

RS: Elf partijen bij verkiezingen in Schiedam

27 januari 2010

RS: Elf partijen bij verkiezingen in Schiedam

Radio Schiedam • Elf partijen gaan op woensdag 3 maart strijden om de gunst van de Schiedamse kiezer. Daarmee is een kleine daling ten opzichte van 2006 te zien.

Toen deden 13 partijen en één onafhankelijke kandidaat (Theo Schoenmakers) mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Schiedam. Alle partijen hebben inmiddels hun kandidatenlijsten bekendgemaakt.

De PvdA heeft, als grootste partij in de gemeenteraad, nummer 1 meegekregen. De andere 10 kandidaten zijn, in nummervolgorde, SP, CDA, VVD, Leefbaar Schiedam/Schiedam Actief, GroenLinks, AOV, Gemeente Belangen Schiedam, D66, Trots Op Nederland en PS.

Verspreid over de stad worden op 3 maart 35 stembureaus ingericht. Op de stempas, die iedere kiesgerechtigde voor 17 februari ontvangt, staat altijd het dichtstbijzijnde stembureau. De Schiedammers mogen echter zelf kiezen bij welk Schiedams stembureau zij hun stem uitbrengen. De stembureaus zijn op de verkiezingsdag geopend van 7.30 uur tot 21.00 uur.

Voorafgaand aan de verkiezingen zendt LOOK TV op 1 maart een afsluitend verkiezingsdebat uit waaraan alle lijsttrekkers deelnemen. De verwachting is dat burgemeester Verver op 3 maart rond middernacht het aantal zetels per partij bekend kan maken.

U bent hier