h

RS: Schiedam bespaart door dimverlichting

22 april 2009

RS: Schiedam bespaart door dimverlichting

Radio Schiedam • De gemeente Schiedam heeft met de toepassing van dimbare openbare verlichting op de Hargalaan een flinke energiebesparing behaald.

Het gaat om een besparing van 11.500 kWh stroom per jaar. Dat is evenveel als het jaarlijkse stroomverbruik van vier huishoudens. De gemeente heeft inmiddels aangegeven om in de toekomst de dimbare openbare verlichting vaker toe te passen op andere plekken in de stad. Daarbij wordt gedacht aan wijkontsluitingswegen en bedrijventerreinen. Het gaat daarbij met name om de wegen waar in de avonduren de verkeersdrukte afneemt en een verminderde verlichting geen afbreuk doet aan de verkeersveiligheid en sociale veiligheid.

(toevoeging webmaster)Eerder vroeg de SP-fractie aandacht voor het overvloedige licht dat 's nachts zinloos schijnt. SP-wethouder Yorick Haan zei daarop toe aan de slag te gaan met het dimmen van de verlichting. Een experiment op de Hargalaan is nu zo geslaagd dat de gemeente op meer plaatsen in de stad dimbare verlichting gaat toepassen.

U bent hier