h

RS: Duizendste lening voor woningverbetering

24 april 2009

RS: Duizendste lening voor woningverbetering

Radio Schiedam • Donderdag is de duizendste lening voor particuliere woningverbetering in Schiedam aangevraagd. Het echtpaar Van Gogh-Van Nieuwenburg was de aanvrager van de duizendste lening die in dat kader is verstrekt. Zij gaan hiermee in de woning in West onder andere enkele ijzeren binten in de gevel vervangen en het voegwerk en enkele scheuren in de muur herstellen. Het echtpaar kreeg uit handen van wethouder Yorick Haan een bos bloemen en een tegoedbon ter waarde van 100 euro om te besteden bij een bouwmarkt.

Directeur Elly van Sluis van de Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (de bank die de laagrentende leningen voor de particuliere woningverbetering verstrekt) zeg dat Schiedam laat zien dat het mogelijk is om een eigentijdse manier vorm en inhoud te geven aan de gedeelde verantwoordelijkheid van gemeenschap en burger om de bestaande woningvoorraad aan te pakken. De particuliere woningverbetering is in Schiedam in 2004 van start gegaan voor 2.800 woningen in Oost, West en Zuid. In 2005 kwamen er 1.400 woningen in de oude wijken bij. Eind 2008 zijn nog eens 1.000 woningen in Oost, West en Zuid aangewezen en is het project uitgebreid met 400 woningen in het centrum van de stad. Huiseigenaren hebben inmiddels met behulp van een laagrentende lening voor ruim 17 miljoen euro geïnvesteerd in de particuliere woningvoorraad van Schiedam.

U bent hier