h

AD: Petitie tegen oplevering tramverbinding

24 april 2009

AD: Petitie tegen oplevering tramverbinding

AD Rotterdams Dagblad • De RET spreekt van een feestelijke opening waarbij de omwonenden in de bloemetjes worden gezet.
Vandaag is het zo ver: dan wordt de tramverbinding tussen de Broersvest en de Van Haarenlaan in Schiedam officieel in gebruik genomen.

Voor de bewoners aan weerszijden van het traject is er echter nog geen reden voor een feest. Ze komen met een petitie waarin wethouder Haan wordt opgeroepen de oplevering - wanneer die is gepland is nog onbekend - van de verbinding niet te accepteren voordat het probleem van de geluidsoverlast is opgelost.

De trams veroorzaken in de bochten in de Overschiesestraat en over de Schie een oorverdovend gepiep.

Op het laatstgenoemde punt werkt het viaduct waar de tram doorheen rijdt, als een klankkast waardoor het lawaai alleen maar erger wordt.

,,Met de petitie willen we de wethouder steunen in zijn streven een oplossing te vinden voor het probleem,'' zegt Arie Scheer van de Vereniging van Eigenaren Hollandia. ,,Hij zakt door het ijs als hij de oplevering accepteert voordat de geluidsoverlast is verdwenen.''

De oplossing ligt volgens Scheer in het langzamer rijden van de trams. ,,Maar dat kan de RET niet garanderen, want er moet natuurlijk op tijd worden gereden. Er staan wel smeerinstallaties op het spoor, maar die werken niet.''

U bent hier