h

RS: Boomfeestdag in Schiedam

16 maart 2009

RS: Boomfeestdag in Schiedam

Radio Schiedam • Komende woensdag wordt ook in Schiedam de Nationale Boomfeestdag gehouden. Zo'n 120 leerlingen uit groep 7 van de Schiedamse basisscholen, IRADO en de afdeling Educatie welzijn van de gemeente slaan de handen voor het festijn. Dit jaar is het thema 'Spaar de bomen. Het thema is bedacht om vooral in steden aandacht te vragen voor bomen.

Volgens wethouder Yorick Haan past het thema goed in het nieuwe bomenbeleid dat de gemeente sinds vorig jaar hanteert. Hierin past niet alleen het beschermen van bomen maar ook het aanplanten van nieuwe bomen. De boomfeestdag wordt in Schiedam gehouden bij de oude begraafplaats langs de Vlaardingerdijk. Hier wordt een 'stiltepark' aangelegd naast een locatie waar bijzonder oude bomen staan rond oude grafmonumenten. De kinderen zullen 4 beuken en 4 lindes planten en 20 stuks bosplantsoen, bestaande uit essen en eiken, planten.

U bent hier